onsdag 30 mars 2011

John Blund hälsade på!

Grattis till mig själv......

Jag har sovit nästintill hela natten.  John Blund måste ha hittat hit ut i skogen....
Vilken känsla att bara ha klivit upp någon gång för att kissa eller att försöka vända sig. Hade ställt "lilla röret" på toalett locket för att inte glömma bort dagens inlämning av urinprov. Idag är det sista träffen med Kerstin. Det ska bli trevligt att prata med henne för hon är så trygg. Fast sist vi sågs sa vi att vi hoppades nästan vi skulle slippa denna gång eftersom vi trodde jag skulle ligga på BB. Men där gick vi på en nit!
Ingen bebis så långt ögat kan nå! Eller...hihii... Man behöver ju bara blicka ner mot golvet så ser man ju inget annat än en stor "kagge" och förstår att inget har hänt än.
Känns verkligen som om jag inte orkar bära magen längre.


Kulan är riktigt tung att bära nu........
Ryggens muskler ger upp och får mjölksyra bara av att kamma håret. Hela hållningen har rasat samman och det blir svårt att bygga upp detta inför sången igen.
Sången är ju beroende av alla muskler i rygg, mage och hals så klart. Börjar bli orolig för att det kommer att ta tid att hitta tillbaka och bli någorlunda tränad igen. Men måste sopa undan dessa tankar. För jag måste ta en sak i taget.
Först ska jag ju klara av att föda min efterlängtade bebis. Sen få allt att fungera med livet som mamma, som amning och allt runt omkring. Sen ska vi ut på turné med familj och husbil som jag verkligen ser fram emot. Men det är då som jag måste klara av att sjunga igen. Men jag vet ju att jag har ert stöd. Jag får ta det som det blir. Om jag blir lite sliten och hes i början så får det väl vara så. Jag vet att allt kommer att återställa sig till slut bara jag ger det tid. Men jag har ju bara så himla svårt att ta den tiden. Jag vill liksom alltid att allt ska vara bra och rätt från början. Har alltid haft för höga krav, fast bara på mig själv. Inte på andra. Men när jag tänker tankar om att min röst inte låter bra eller att jag inte levererade som jag brukar, eller bara att jag är missnöjd med mina framträdanden. Då blir jag alltid påmind om ett litet tankekorn som är så bra. det lyder så här:


Skogen skulle vara tyst om inga andra fåglar sjöng, 
än de som sjunger bäst!


Så denna gång lovar jag mig själv att jag måste ta det som det blir. Ska bli intressant att se om jag klarar det. Men jag får i alla fall för mig att jag blivit lite bättre genom åren.
Jag behöver lära mig att tänka att jag duger som jag är. Det är viktigt som mamma. För det har vi pratat om i föräldrar gruppen. Det är så lätt att tycka att man inte räcker till och tro att man är helt oduglig som mamma.
Mycket handlar om beslutsamhet.
Men jag ser det som en ny chans nu att börja om i tanken om sitt självförtroende nu när livet ändå får en helt ny vändning. Ta chansen att bygga och bli stark nu när allt blir nytt! För när de invanda mönstren bryts kan helt nya världar uppstå.
Det är precis vad jag ska försöka göra. Istället för att känna att man inte räcker till får man vända det till:


Jag och Linus längtar efter att få ge vårt barn massor av KÄRLEK!
    Att det är stor lycka att veta att en annan människa behöver en. 


Linus och mitt barn som vi skapat tillsammans behöver ju oss. Så som vi är. Vi ska finnas där och fostra, hjälpa till och ge massor av kärlek. 


9 kommentarer:

 1. Vilken kagge Erika! Det är nog en bamsebebis. Erika ta en dag i taget och en sak i taget. Allt löser sig. Du kommer att klara mammauppgiften alldeles galant. Du är bra precis som du är. Det är jättebra motion att ta långpromenader med vagnen och samtidigt sträcka på ryggen och in med magen. Passa på att andas in mycket luft och sjung många vaggvisor. Allt blir toppen. Var dig själv. Allt behöver ej vara perfekt. Bamsekram från Ninni A

  SvaraRadera
 2. Ingen bebis som har kommit ut alltså ännu men du ska nog se att bebis kommer ut snart,hoppas det i alla fall då din mage ser enorm ut.Lycka till och jag håller tummarna hårt för dig och Linus så klart för fullt.
  Tänkte på dig i dag då jag jobbade på 2 st förskolor uppe i trakterna omkring Cupolen här i Linköping,då jag fick träffa dig och resten av bandet i hop med Tomas i Söderköping för några år sedan.
  Min lilla tjej Anna fick en liten killkusin Torsdagen den 24/3-2011 kl:14:30 som vägde 2950 gram och var 51 cm lång så denna lillkille Melker blir alltså 1 vecka i morgon..Melker föddes 2,5 vecka för tidigt då han var beräknad tilld en 10/4-2011.Anna har 3 tjejkusiner och 2 killkusiner. Trevlig onsdag. Kramizzzzzzz Patricia

  SvaraRadera
 3. Den lille/lilla verkar ha bra med plats. Hoppas du får göra bort det alldeles snart, det verkar så jobbigt att bära så tungt. Sen får ni bara gosas och njuta av den lille krabaten. Önskar dig/er all lycka!
  Kramar från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Snart kommer bebben, såg ut som hon vill ut alldeles strax.

  Kramar från dina 2 vänner.

  SvaraRadera
 5. Det är kanske så att du ska till barnmorskan och därifrån till BB. så va det för mej.
  och eftersom du själv fått sova och magen ser beredd ut..Kroppen är så uträknad och förberedd och vet att du och bebben behöver kraft till förlossningen..Häftigt hur allt funkar egentligen,nu ligger bebben i vatten sen ska en viss klaff stängas för det är dax att andas luft.... :):) kom ihåg å sjung när det känns jobbigt :):) SLÄPP ALLA MÅSTEN OCH KRAV!! DU ÄR ÄLSKAD som DU ÄR!!! Kramizzzar till er alla
  Caroline

  SvaraRadera
 6. Hej!! Drick mycket vatten när du ammar, det torkar ut hela kroppen o stämbanden. Ryggmusklerna kommer snart tillbaka så fort den lille är född o tyngden släpper. Du kan sjunga när du föder så får vi en ny liten dansbandssångare/sångerska!! Lycka till så syns vi kanske i sommar.

  SvaraRadera
 7. Nu måste bebben ha kommit till världen!

  SvaraRadera
 8. Som mamma kan man bara göra det som man tycker är och känns bäst, och det räcker.

  SvaraRadera
 9. Ännu ett tips!
  Även fast mina egna söner nu alla är mer eller mindre vuxna så älskar jag att lyssna på "Knattetimmen" när jag kan med Louise Hallin och Malin Alfvén som går på P4 (103.3) varje måndag 9:30-10:30 samt varannan lördag. Jag har ju mina 3 gulliga barnbarn om inte annat ;-) Det är alltid intressant med samtal om barn o hur man kan hantera olika situationer, tycker jag. Louise Hallin är legitimerad barnmorska o terapeut och Malin Alfvén barn- och föräldrapsykolog.
  På lördagar är det Carolina Norén som är programledare. Man kan ringa eller maila in frågor o funderingar om allt beträffande graviditet, bebisar, barn o tonåringar upp till 18 års ålder oavsett om man är förälder/rar, blivande förälder/rar, mor eller farföräldrar osv. Telefonnummer till studion under sändning på måndagar är 08-653 33 00. Det går även bra att mejla till: knattetimmen@sr.se
  Ingen fråga är för `dum´ o alla möjliga o omöjliga frågor tas upp och blir besvarade på ett underbart o vettigt sätt som dessa härlig två gör. Om man vill så går det även bra att vara anonym.
  Lördagar så brukar Carolina Norén ringa upp någon `kändis´ som vill ge något bra tips. Sist var det Christian Walz som gav tips. Nästa gång det går på en lördag är den 9 april kl 12:03-13:00. Telefonslussen öppnar klockan 11:00 de lördagar som de sänder, telefonnumret är då 08-24 15 00 o mailadressen knattetimmenip4@sr.se
  Slussen stänger 13.15.Observera att både telnr och mailadresser är olika för måndags resp lördagsprogrammen. Lördagar är det riksradion P4 (dvs över hela landet) o måndagar Radio Sthlm. De går även att lyssna på i efterhand på webben, vilket är toppen.
  Du kommer bli en fantastisk Mamma Erica... du är så bra som du är o du kommer naturligt växa in i rollen som Mamma o Linus en jättebra Pappa.
  VARMT LYCKA TILL!
  STOR KRAM
  Kicki i Tumba

  SvaraRadera