onsdag 9 mars 2011

Föräldrar gruppen gör mig gott!

Precis hemkommen från BVC. Ny laddad och stärkt i mitt självförtroende av massor av information som vi får av Kerstin och Anna-Klara. Två underbara barnsköterskor som tar hand om oss på bästa sätt. Vi i föräldrar gruppen överöser dom med frågor och tankar som vi funderar över och dom har svar på precis allt. Goda, fina och ärliga råd som vi tar till oss.
Jag är i så goda händer och blir liksom lugnare och lugnare för varje möte med gruppen eller efter en undersökning med Kerstin.
Kerstin, hon gör alla kontroller med ett leende på läpparna och berättar så fint om livet med bebis.
Hon är så medveten om hur rädd jag är för förlossningen, men hon vänder på allt till det vackra som kommer när det är klart. Samtidigt så berättar hon om det allvarliga och vad som kan hända, men hela tiden på ett sätt som skapar förtroende och att personalen på BB vet vad som krävs och behövs för barnets bästa.
Anna-Klara är precis lika bra och henne får jag ju träffa mer sen när vi har fått vårt efterlängtade barn.
Anna-.Klara och Kerstin
Alla paren ska föda barn nästan samtidigt, från mitten av mars till mitten av april. Vi samlas, diskuterar och   vi byter tips med varandra och alla där är så otroligt härliga.
Idag var ämnet att komma hem med barnet efter förlossning, amning, och skötsel, ja allt!
När vi fikar så hinner vi små prata om "ditten" och "datten". Det gjorde mig gott idag kan jag säga. För allt stress att hinna fixa allting innan nedkomsten med prylar som behövs är bara myt.
Det hinner man sen också..... ta en sak i taget! Det är ju inte säkert ens att du behöver allt som finns på marknaden.
Nu vet jag att min spjälsäng duger från början om jag gör den lite mysig och mindre först. Du behöver absolut inte ha nå´n liten vagga eller korg om du inte lyckas få tag i det. Du klarar dig. Det säger ju ni också som läser min blogg och ger mig en tankeställare. Ni stöttar ju mig i alla lägen.
Jag är så glad över att jag gick med i föräldrar gruppen när vi fick den chansen. Längtar redan tills nästa möte. Då ska vi få träffa en psykolog.
Vill passa på att önska alla paren LYCKA TILL ifall det är någon som hinner föda innan nästa gång. Vi återförenas ju sen när det är dax för babyträffarna! Var rädda om varandra och den lille! Kom ihåg att hålla ihop familjen. 

Här är vi blivande föräldrar! Tyvärr saknas  2 par , en pappa och även Linus. 

Hann köpa en liten "Tiger jogging" på H&M innan jag skulle på kursen. Den är jätte söt, med öron på luvan och jag tycker den passar både tjej och kille.
Dessutom var det röd lapp! Jag älskar REA. Så jag hoppade iväg på svansen som Tiger och ropade HO HO HO HOOOOO i falsett! Trots att fog lossningen varit riktigt elak idag. Vad gör det, när man får göra ett sånt klipp och sen möta dessa underbara fina människor som alla snart blir föräldrar. 

Ho Ho Ho Ho........

8 kommentarer:

 1. åååh, vilken fin en! jag tror att det kommer bli en vacker och frisk liten flicka ni får :) hoppas man blir bjuden på dopet ;) kolla in min blogg om du vill :) puss & kram kusinen

  SvaraRadera
 2. Erica det går alldeles utmärkt med spjälsäng, gör så att du rullar badlakan från långsida och lägg som en båge runt bebben, behövs inte mer för att det ska kännas ombonat.
  Tänk också på att det snart blir soligt och varmt (jo det ÄR sant) så köp lite kortärmade bodysar också.
  Sen såg jag ni skulle bo i husbil, köp en billig extra spjälsäng som ni slaktar, så klär ni in en av sittplatserna med "staketet" ca lika långt som den är djup,t.ex. 70 x 70 cm då får ni en bra och säker liggplats. Vi hade gångjärn på vårt och kunde få det helt platt när vi inte behövde det. Vi gjorde så och det funkade kanon första tiden. Hade då en lös skötbädd som jag använde på bordet precis bredvid den "sängen"

  SvaraRadera
 3. Vilken gullig liten Tigerdress du har köpt gumman! :) kraam

  SvaraRadera
 4. Hej Erika! Jösses va du är fin med din mage!! jag lovar att du kommer fixa förlossningen "lätt som en plätt" ;) Det finns massor med smärtstillande att ta!
  Jag kan misstänka att du sjunger för magen? Det gjorde jag, o nu är vår 4 åring galen i dansband hahaha
  skickar en sjutusan-till KRAM nu o lycka till!!

  SvaraRadera
 5. Hej Erica!!
  Verkligen jätte fin blogg. Du skriver sååå fint.
  Man både skrattar och får tårar i ögonen av det du skriver. Du skriver jätte fint.
  Och förstår att du är nervös inför förlossningen men det kommer du klara, tillsammans med Linus.
  Tänker på dig och jag tänker fortsätta följa din blogg. Kramar Johanna Frid från Trelleborg.

  SvaraRadera
 6. Liz och Gösta10 mars 2011 08:05

  Hej Erica och Linus

  Har nu följt din blogg sedan starten och det är fantastiskt. Läste att Ni kommer att åka runt i en husbil när du börjar sjunga igen. Vet av egen erfarenhet att det är underbart och hemtrevligt i husbilen.
  Att du oroar dig för förlossningen är inte konstigt, det har vi kvinnor gjort i alla tider. Linus kommer att vara ditt stora stöd.
  Nu ska jag plocka in lite varor i Husbilen och åka till barnbarnen i Färila. Eftersom jag och Gösta har barnbarn över nästan hela Sverige är som du förstår husbilen perfekt.
  Husbilen är lika perfekt när vi dansar till Drifters i Borgen, då brukar vi stå vid orkesterbussen. Killarna i Drifters har ju varit inne på besök. Du är också välkommen på besök.

  Sköt om er och glöm inte andas

  Kram
  Liz

  SvaraRadera
 7. En google-sökning senare så hittade jag bloggen ;)

  Tvungen & kolla kortet givetvis... & inser att jag ser ut som en boll, graviditetskilona har visst satt sig på andra ställen än magen... Nåväl, snart är våra grodor ute... Ett plupp senare bara ;)

  Ses nästa vecka!

  SvaraRadera
 8. Underbart att läsa idag som alla de andra tillfällena. Det är så skoj att få vara med och dela allt på ett hörn! Underbar!

  SvaraRadera