tisdag 29 mars 2011

Äntligen Soffpotatis!

I helgen kunde jag tillåta mig att vara en redig soffpotatis.....

Ja, det stämmer verkligen. Lördagen och söndagen bestod verkligen av vila, vila, vila. Det kändes skönt att jag verkligen tillät mig att göra det utan att få dåligt samvete. Faktum var att jag även var så fruktansvärt trött. Jag har dåligt järn värde och blir lätt yr. Helgen var sådan.
Linus var ledig och vi små pysslade mellan varven. Men oftast var jag inställd i viloläge.

Träffade Killarna och härliga Jaana en snabbis i fredags glömde jag ju säga oxå! Hade lite information som vi behövde prata om och jag lämnade en nyckel till bussen som jag hittade när jag rensade på loftet.
Jag och Jaana smilar upp oss....... :)

Förra helgen körde dom sönder bussen tyvärr. Men det går att laga :)

Hela gänget och jag fick plats med magen oxå!


Så nu finns det två dörr nycklar istället för bara en. Men tyvärr fann jag inte någon start nyckel, men vem vet. Det är ju inte direkt färdig rensat uppe på loftet än.

Det har varit några dagar med vackert väder. Men i söndags när vi var på skogspromenad med Gizzla då kände vi att det var något lurt i luften. Jag sa till Linus nu är bakslaget på väg. Skit också!
Jajamän, senare kom snön som ett brev på posten. Det blåste upp och det blev bara värre.
Men det tinade bort i går under gårdagen. Skönt!Det är en härlig tid som kommer nu med våren , värme, fågelkvitter, stök i trädgården blommor som doftar underbart. Men också barnskrik, amning, dålig sömn, och blöjor som kanske inte doftar lika gött. Men det är just det jag längtar efter. Att få utveckla min personlighet och våga möta min mamma roll. Det är ju huvudrollen man ska få spela nu och livet ut. Visst är det underbart.
Bara 2 dagar kvar sen går jag över tiden om inget händer. Jag som tippade den 29:e för nedkomst och det är ju idag..........!!!!?????
Jag tänker mycket på hur det kommer att bli med min rädsla inför förlossningen, men jag får för mig att jag är lite lugnare nu. I alla fall vill jag tro det. Har övat på andningen flera gånger faktiskt. Så nu borde det sitta.
Det återstår att se. Kramizar :)

6 kommentarer:

 1. Åååå gumsegumsan. Jag var nästan säker på att allt var klart och det lilla krypet hade anlänt. Men icke sa nicke. Fortsätt vila dig Erika och njut av tystnaden. Sen får du höra annan underbar musik. Tänk att få snusa på bebisen. Dom luktar så gott. Snart så Erika.
  Om du pratar med Jessica A kan du väl gratta henne från mig. Hon var otroligt duktig.

  Jag håller tummarna att du får åka in idag och du får trollet någongång. Bamsekram från Ninni A

  SvaraRadera
 2. HEJ IGEN ERIKA! Jag glömde att skriva att "Blutsaft" är jättebra när man har järnbrist. Det sa alltid min mamma när jag gick med barn. Kan verkligen rek. den. Be Linus köpa den antingen på Ica eller hälsokost. Kram kram från ninni adelbertson

  SvaraRadera
 3. Profylaxandningen är verkligen något du ska koncentrera dig på, den är inte bara bra på förlossningen utan också på annat som man kan behöva avfocusera på t.ex. om man är stressad. Jag har praktiserat den ofta i alla möjliga sammanhang i livet sen jag fick min första (av 3) för 36 år sen.
  Blutsaft är bra men svindyr, nässeldroppar hjälper lika bra och kostar bara en bråkdel. Finns i droppar som man tar i vatten, helt smak och luktfria och bra även under amningen.

  Hoppas för din skull att du slipper gå över.
  kram

  SvaraRadera
 4. vi väntar på bebben som snart komma skall.
  Då får du lukta och pussa och krama.
  Kramar från Birgitta och Ingemar

  SvaraRadera
 5. Ingen bebis än!?... Är så nyfiken o var tvungen kika in här o läsa! ;-) Nåja, ni kan vara så säkra på att förr eller senare kommer han el hon underverket! Jag har fått gå över tiden med alla mina 6 söner (utom en förresten, men det var nr 5). Den första 14 dar över tiden. Tror inte man får gå över mer än 14 dar idag som förstföderska.
  Jag kikar på "En unge i minuten" som går på tv4 kl 21 varje måndag o tänker på dig Erica o din Linus... vilken spännande o fantastisk upplevelse som väntar er... finns inget större. Ännu en gång önskar jag er ett STORT LYCKA TILL!
  Puss & KRAM
  Kicki i Tumba

  P.s. Håller med föregående att Blutsaft är TOPPEN, mycket bättre än järntabletter som ofta ger hård mage! D.s.

  SvaraRadera