tisdag 8 mars 2011

Bebben ligger startklar!

Idag har jag fått se lilla bebisen på ultraljuds skärmen igen.
Det är alltid lika underbart. Fortfarande ofattbart men jag börjar nog förstå att den finns där i min mage.
Min barnmorska Kerstin fick bara en liten misstanke sist på kontrollen att "kulan" lagt sig i säte. Alltså med rumpan neråt. Därför fick vi en tid direkt för att kolla om så var fallet.
Men bebisen ligger med huvudet neråt, rumpan åt höger om naveln och benen och armarna åt vänster.
Självklart kollade hon även hjärta och det slog så fint så, och även om moderkakan låg ok.
Jag såg att Linus kollade ordentligt om han kunde se, om där är en flicka eller pojke. Men vi såg inget!
Den ligger startklar och jag känner sen förra veckan att allt är annorlunda. Det känns som om det kan ske när som helst nu. Så är det säkert också.
Min rädsla för förlossningen vägrar att ge upp trots att jag tänker, läser, och förbereder mig så gott det går.
Fick ringa mamma och prata en stund. Hon känner att jag är rädd och då finns hon där och är så lugn och pratar så bra. Mamma är underbar.
Sen ringde även min kära syster som har tre barn och vi pratade länge om just förlossningen. Det var skönt.
Visst, jag kommer att vara vätt skrämd, det vet jag. Men jäklar,  jag ska bara klara det här!  

Fick en fin bok av min älskling Linus som är till för barnet. Hur mysigt som helst med Babybok. Vi ska fylla i lite i förväg om väntans tider, och sen när bebis föds, minnen, ankomst, släkt träd, första orden och massor av roliga saker. Åh, vet ni vad? Det är en Nalle Puh bok....jag som är galen i Nalle Puh familjen.
Nalle Puh Babybok
                                              
                                              
Kulan i profil.......
Kulan växer..........

Baby Proffsen ringde och berättade att vi får vagnen som vi beställde tills nästa vecka. Toppen! Vilken service. Ringde även och kollade med Bröderna Larsson om när bilen kan levereras och vi skulle nog kunna få den till fredag eller i värsta fall måndag. Det känns ju jätte bra allting. Jag sa ju att det löser sig till slut!
Kramizar i massor........

 

11 kommentarer:

 1. Klart du fixar det Erika..oooont gör det men det är värt varje värk jag lovar

  SvaraRadera
 2. Erica!
  Allt löser sig säger du så klokt. Det kommer även det som du är vettskrämd för att göra. Din omtänksamme Linus kommer att locka fram all din inre styrka så ni fixar det tillsammans.
  All lycka och många goda tankar till dig, Linus och lilla bebben!
  Stor kram!
  Sigbritt

  SvaraRadera
 3. Du fixar det, finns ju inget annat alternativ :D och när man väl ligger där och svär på att man ALDRIG ska göra om det, det har man glömt på 2 sekunder när det är över. Inte så att moderskänslorna kommer direkt för det gör dom inte, kan ta veckor. Men man är så supernöjd att det är över och man fattar inte att det där knytet nyss va inne i magen, en skön men lite overklig känsla.

  SvaraRadera
 4. Allt kommer gå JÄTTEBRA gumman!! hälsa till Linus var rädda om er <3 puss puss

  SvaraRadera
 5. hej gumman!!! klart du fixar detta du och linus tillsammans!!! all lycka till er många kramar!!

  SvaraRadera
 6. HALLÅ MAMSEN! Att vara rädd inför det okända är helt naturligt. När du väl ligger där så har du ej tid att vara det längre. Nu är det ej långt kvar. Tänker på er och hälsa pappsen Linus.
  Bamsekram från Ninni A

  SvaraRadera
 7. Du kommer att fixa detta så som med allt annat du fixat innan. Sedan har du ju Linus med dig hela vägen. All lycka till er båda. Anne

  SvaraRadera
 8. min engla har lika bebi bok.kul att ni valde lika.massor av kramar.sicken kula du har.wow.man glömmer hur stor man va.kramizzzzz mem.hihi

  SvaraRadera
 9. Helen(ankis mamma)snart mormor:)9 mars 2011 23:44

  Du gumman..blir så glad av att läsa din blogg..
  Jag lovar vid varje förlossning sa jag inte en till...men det glömde jag efter varje knyte..Nu har jag 7 underbara barn i livet och en Fideli i Himlen...Lovar att det kommer gå bra..
  Du har Underbara Linus vid din sida och när er lilla *kicka* tror ännu det är en tjej ligger på din mage och du ser denna lilla varelse så kommer känslorna...Du kommer tycka att förlossningen var a pice of cake....Kramiz<3

  SvaraRadera
 10. Hej Hej !
  Du kommer att fixa det här galant,det kommer att bli många timmar av smärta och värkar,men dock så underbart när allt är klart och man får det lilla knytet på magen.

  Alla lyckönskningar till Dej och Linus

  Kramizar Annette

  SvaraRadera
 11. Hej Erica!!

  Jag tror som alla andra, att du kommer att fixa det här. Jag har två underbara flickor som jag inte ångrat en sekund...fast förlossningarna varit ett h-vete. Det är inget att hymla med att det gör ont...för det gör det och man säger till sig själv att: aldrig mer en förlossning...men man glömmer så lätt. När du sen har knytet i famnen så glömmer man allt det som hände strax innan, och när det har gått en tid så tycker man att det var en baggis...och till o med kan tänka sig en till :-)

  Du har en underbar man som kommer att stötta dig igenom det jobbiga, och personalen är underbar på förlossningen - glöm inte det :-))

  Jag önskar dig all lycka med allt framöver o den lille och tänk så här: Alla kvinnor går igenom samma sak som du...du behöver inte vara rädd...du överlever o kommer tillbaka.

  Jag önskar er sååå mycket Lycka Till...
  Kramizar Kicki.

  SvaraRadera