torsdag 3 mars 2011

Heldag på BVC!

Igår var jag nästan hela dagen hos min rara barnmorska Kerstin. Hon är så lugn och förstående. Jag trivs jätte bra med Kerstin och det är synd att hon inte är med sen när man föder. Man har ju byggt upp ett förtroende mellan varandra som är starkt och det kommer att kännas konstigt utan henne. Jag är nog inte ensam om att känna så bland mammor och deras barnmorskor.
Först var det träff med föräldrar gruppen i 3 timmar, sen hade jag kontroll.  Denna gång handlade föräldrar kursen  om självaste förlossningen och medicinskt alternativ för att underlätta i arbetet.
HJÄLP!
Jag erkänner min stora oro just för själva förlossningen. Bara själva ordet framkallar panik hos mig.
Men jag ska bygga upp detta under de 4 veckor som är kvar.
Jag får stöd hos så många runt omkring och även på BVC. Så jag vet att jag kommer att klara denna  uppgift jag med.
Jag får tänka som i filmen sällskapsresan var det väl. - Jag är inte rädd , jag kan flyga!
Fast jag säger. - Jag är inte rädd , jag kan föda!

Alla paren som är med i gruppen är ett helt gäng med fina människor och fast vi bara träffats 2 gånger än så  känns det nästan som man känner varandra på nå´t vis. Alla är med om samma sak. -VI SKA FÅ BARN! Tjo ho..... :)
Det är en sån grymt härlig känsla och ganska ofattbart samtidigt. Men gudarna vet också att ibland är man bara så hjälplös och allt är så TUNGT! 
Ja, ni alla mammor runt om i världen vet ju vad jag pratar om.  Otåligheten när allt bara känns tungt, fog lossningen som värker konstant, tröttheten, bli ett med den nya kroppen, kläder som skaver...ja listan blir hur lång som helst. Men den positiva listan blir ju ändå längre och det är det som gör oss så starka.
Vi kvinnor är så starka! Å´vi är skapta att klara denna LIVS UPPGIFT! Go girls!

Det otroliga stödet jag får av Linus är min lön, och då orkar jag vara stark, glad och kärleksfull.
Linus masserar, städar, lagar mat, bryr sig om,  och tar mig som jag är.
Han säger varje dag hur vacker jag är! Bara det...... gör mig så otroligt tacksam! Vacker?????
Jag håller med om att magen eller "KULAN" är vackrast i världen. Men jag?
Nej , den tanken är svår att förlika sig med just nu. Jag som älskar kläder och skor. Det finns ju inget  nu som är roligt i garderoben.   Det är väl i och för sig inget stort problem men dock. Inser att jag måste åka hem till familjen i Tierp och självklart även besöka MONIQUE´S. Så tjejerna där plockar ihop en "säck"  med snygga plagg igen! Jag får ju spons på kläder från den butiken!
Jag har svårare att se mig själv med elefantben som är jobbiga att förflytta, händer som är klumpiga, utan midja totalt, rumpa och rygg som "blivit ett" ända upp till nacken, låren som gnuggar ihop sig osv. Men allt detta hör ju till att bli gravid.
Min mage växer och sparkar. Där finns liv som gror och väntar på att få se omvärlden. Jag längtar som ett litet barn på julafton.
NU VILL JAG BLI MAMMA! 

10 kommentarer:

 1. Säg bara till gumman så står jag där beredd =)
  Klart du ska ha lite nytt och fint nu när du snart ska börja springa på BabyCafé och allt vad det nu heter ;)
  Längtar efter ditt besök !
  Kram Kram
  Åsa

  SvaraRadera
 2. viveca Hellborg3 mars 2011 13:33

  Du är det vackraste ,tänk vilken guldklimp du bär på <3. De e väl de finaste som finns ,en gravid kvinna . Jag minns att jag var såå stolt över mina 2guldklimpar,fast det 42 resp 35 år sen. Du har tur som har en sån fin Prins som verkligen ställer opp för dej .. Lycka till ,Kramar till tusen till er båda två från Viveca

  SvaraRadera
 3. Fina Erica!
  Du skriver så fint så mina glädjetårar vinkar i ögonvrån!
  Allt kommer att gå så bra! Jag var själv riktigt orolig inför mina förlossningar men på något sätt får man mod, kraft och styrka när det behövs som bäst ... du får hålla den lilla dalahästen i handen :)
  Stor kram till dig!
  Sigbritt

  SvaraRadera
 4. Hej Erika,förlossningen går bra ska du se.Jag hade ingen bedövning mer än syrgas.Kunde de förr utan nåt så klarar jag det tänkte jag.det gick så fint, har fått fyra barn.Man växer med uppgiften ska du se.Tänker på dig Kramiz.
  Mvh Marita

  SvaraRadera
 5. Hej gumman!håller med viveka ! du är det vackraste ! den finaste människa och vän!!!! det kommer gå såå bra ska du se kramar Angelica

  SvaraRadera
 6. Hej Erica!

  Jag håller med Linus, det finns inget vackrare än en gradvid kvinna. Ni bär ju på vår framtid,
  och lyckan att få se det lilla miraklet är
  obeskrivlig. Snart börjar ett helt nytt liv
  för er, och livet får en helt annan mening.
  Du ska se att det kommer att gå som en
  dans.. ♫♪♪♫♪♪♫♪♪♫♪♪♫♪♪♫♪

  Lycka till er båda, från en 4 barns pappa!

  SvaraRadera
 7. Erika! Inte ska du oroa dej för förlossningen. Visst gör det lite ont, men det har du glömt så fort underverket ligger på din mage. Önskar dej och Linus allt gott i ert nya liv tillsammans med guldklimpen. Kramar Birgitta i Borlänge. Bertil hälsar. Ps. Jag har tre barn(=tre förlossningar.)

  SvaraRadera
 8. Jo,du Erica det är många tankar som far runt i huvudet innan den lilla kommer till världen, detta känner jag igen då jag blev mamma själv den 24/1-2009 till en liten tjej vid namn Anna. Allt är ej så lätt med barn fast jag jobbar som barnskötare och ser och hjälper barn varje dag men man hade ej tagit hand om en nyfödd förut så allt var nytt när Anna kom till världen men fick som tur var bra stöd av alla runt omkring mig. Visst förlossningen gjorde ont men man klarade det med hjälp av bra personal på sjukhuset som tur var och på mig märktes det ej att jag var första gångs föderska då förlossningen gick så fort,tur att vi hann in till sjukhuset i tid säger jag bara. Håller tummarna för dig gumman och följer din framfart här på din blogg och på Facebook förstås också framöver och du vet att du är älskad av dina fans och av Linus. Härligt också och läsa om din förlovning,måste kännas skönt när någon säger jag älskar dig. Detta saknar jag i bland fast jag har sambo och Anna....... Kramizzzzz Patricia från Linköping

  SvaraRadera
 9. Goa vän...Vet med god erfarenhet efter mina 7 barn att värken är ingenting när man får knytet i sin famn..
  Och som du säger..vi kvinnor är starkast...
  Hade det vart männen som fött barn hade det aldrig blitt några..;)
  Njut nu av tiden...går snabbare än du anar innan Hon ligger i famnen...jag vet ni tror kille..men har jag fel så är det min 4e felsägning och det är många jag sett* könet på...kram <3 o sköt om er...

  SvaraRadera
 10. Erika du får mig att bli nostalgisk.minns hur underbart det var att vara gravid.min första lilla baby blir 30 år den 19 mars och till jul blev han pappa själv och att bli farmor är lika underbart.
  njut av varje stund .snart har ni den lilla i er famn.
  kram från Olles moster.

  SvaraRadera