lördag 2 april 2011

Inget mars barn!

Väntar och väntar.....


Jaha, då är det lördag och inget har hänt här än. Åh, vad jag börjar bli otålig, men det är bara att acceptera och vänta.

Den som väntar på nå´t gott som sagt :) Nu har Mars passerat och April tar över. Vi har många födelsedagar i släkten just i April. Så det bådar bara gott. Min älskade SysterYster Anneli fyller den 12:e, Linus Farfar Karl-Axel 15:e, Linus Farmor Ingegärd den 20:e och min busiga pappa Roland 24:e. Hoppas att jag inte glömt någon. För födelsedagar är jag dålig på att komma ihåg. Helt värdelös. Mamma brukar ringa och påminna mig. Fast jag älskar att uppvakta med presenter!
Ja, det är bara och vänta och se vilket aprildatum våran lilla krabat vill fylla år! Det blev inte den första april i alla fall. Inte för att det gör något att vara född på vår skämtare dag, bara det att ingen hade trott mig förmodligen om jag ringt igår till mina nära och sagt att vi fött barn.

Jag var så trött i torsdags och fredags och orkade inte blogga. Men vet ni vad? 
Jag var i Mariestad i torsdags och lade sång på en duett. Det var roligt att sjunga, men svårt. 
Härligt att jobba med Henrik Sethsson igen. Linus följde med mig dit eftersom det var vår beräknade dag och nå´t kanske skulle hända när vi var där. Så den färdig packade BB väskan ryckte vi med oss ifall. Egentligen skulle jag ha spelat in med Anders från Streaplers denna gång, i Göteborg. Men vi vågade inte åka så långt ifrån Skövde eftersom det är där vi ska föda. Så då fick det bli med Henke i Mariestad. 
Han hade haft vattenskada i studion, och vi skojade om att det lika gärna kunnat varit jag som orsakat den. Men icke sa Nicke! Inget vatten än.......
Vi hade väldigt roligt i studion. 

Det var tufft att sjunga med kulan i vädret!
Har ju gått upp 20 kg om inte mer....
Det måste bort mycket av det goda innan turnén om jag ska
stå på scenen i sommar!
Sen efter studion sov jag hela dagen. Linus började riva ut köket hemma. 
Vi har ju inte hunnit rusta det klart. Har ju köpt nya vit varor som ska installeras. Men fläkten passade inte i måtten, så då fick han riva ner två skåp. Minska ner dom och bygga upp igen. Han är helt otrolig. Vilken händig man jag har. 
Händige Herr´n kallar jag honom nu. 
Så det är väl det som står på schemat idag, att hinna någorlunda färdigt tills lillen kommer. Nu vann vi ju några dagar i tid. 
Jag nerbäddad i soffan och Siv ville kela. Mysigt!Det är fler som blir trötta av att "matte" är gravid.. Gizzla snarkar värre än en karl!

Jag fortsätter att ta rensning på loftet, lite i taget. Sakta men säkert. Men det är skönt att ha något att göra eftersom dagarna går lite fortare då. Så slipper jag hela tiden tänka på det som jag så gärna vill ha gjort nu. Om jag ändå kunde få föda nu. Jag känner mig beredd. Det är så mycket sammandragningar och det känns som om skinnet runt mage och rygg inte räcker till. Det stramar och gör ont. Men bebisen är mycket lugnare nu. Det är inte lika mycket Rock´n Roll i magen längre. Så den gör väl sig lite beredd i alla fall. Kerstin frågade mig om den inte redan tittat ut lite, för den ligger så långt ner. Det känns må ni tro....
Ibland känns det faktiskt när den rör sig så pass långt ner som att den sticker ut en hand och vinkar till mig, säger -Tjo Ho här är jag, fast jag tänker inte komma ut än.
Hjälp! Jag håller på att bli tokig!!!!!
Nu får det bli en promenad ute i skogen med familjen. Det är så mysigt när alla djuren följer med. Rutger och Siv gillar det, fast dom gömmer sig gärna bakom ett träd när Gizzla blir lite väl busig i deras smak. Så hoppar dom fram i spåret igen när kusten är klar.
Frisk luft och lite rörelse kanske gör susen. Annars får vi prova det som Kerstin kallade det.... "Den sista färdknäppen".....hihihi :)
Det har ju många tipsat om att det ska funka.
Får väl ta en dusch, åla in sig i nåt lite hetare med spets, lägga sig under täcket och köra ett lock rop från sovrummet! Kanske funkar!!!
Men först är det skogen som gäller........Vi Hörs!16 kommentarer:

 1. Hallå tjejen! Nu får väl knallkorken allt ge sig. Det är väl så varmt o gott i din mage så han/hon väntar väl att sommarvärmen ska komma först. Men det brukar faktiskt bli lugnare i magen precis innan. Jag hoppas du åker in idag Erika så du slipper ha det så jobbigt. Spännande är det. Bamsekram på dig o Linus. Ninni A

  SvaraRadera
 2. Hej gumman...asgarvar då jag läste om din färdknäpp du funderade på...Då ska ni få höra...David är 25 (ankis bror du mötte i kalmar) när han skulle komma så sa barnmorskan kommer han inte igång med färdknäppen i helgen så sätter vi igång dig på månd..
  Toppen tänkte jag...Jovisst man var ej så sugen men ska det bli bebbe provar man allt..Mitt i natten väcker jag Petri o säger det är blött att vattnet gått....Han sträcker ut handen o ska känna i sängen men jisses det var ju inte där det var blött..Men hur som kom vi in till bb och jag sa barnmorskans råd hjälpte...
  När vi sedan begärt våra journaler från förlossningen så sitter jag i bilen och läser högt för Petri..
  Där står Inkommer dagens datum efter vattenavgång efter samlag!!!
  Asg....petri körde nästan av vägen o skrattade...så de skriver allt i journalen...Men det kan funka om den är mogen så att säga och det tror jag du är...så på med spetsen och locka på din blivande man....puss o kram vännen....

  SvaraRadera
 3. Färdknäppen funkar :) det lovar jag dig!
  Har funderat länge på om jag ska tipsa dig om den men det behövdes ju inte. :D

  SvaraRadera
 4. Hej
  Håller med föregående skrivare,färdknäppen funkar, helt säkert.
  En stor kramizzz till er!
  Kramizzz igen från Annette

  SvaraRadera
 5. Hej Erica
  Jag som trodde du låg på BB! Det var ju tyst från dig några dagar. Nu ska jag och min Anita åka till Eringsboda och dansa. Lasse Stefanz spelar ikväll.
  Hälsningar och lycka till från Lasse i Asarum

  SvaraRadera
 6. Det hjälper att cykla med kan jag tala om för dig för då får magen sig en omgång och värkarna sätter i gång..;)) Jag cyklade kvällen innan mina tvillingar föddes dom kom på morgonen vid kvart över fyra ocj den andra kl tjugo i fem.. Lycka till nu med tilldragelsen eran.. Jag tror det blir en flicka som kommer att bli eran dotter..och inte nen son.. Kram från Jämtland..

  SvaraRadera
 7. Vilken go hund ni har!:)
  Såå söter:))

  Hoppas bebben tittar ut snart:)

  Kram//AnnaE

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Det kanske är på BB nu? Eftersom du inte skrivit något sedan lördagen. Lycka till.
  Kram från mig

  SvaraRadera
 9. Skrev lite fel fick jag se. Du kanske är på BB ska det vara, inte det som jag skrivit ;). Kram

  SvaraRadera
 10. Tänker på ER!! Kram från tjejen i rullstol i Nyköping

  SvaraRadera
 11. Såg på facebook att du fått nu, stoooort Grattis till er alla tre.

  SvaraRadera
 12. Ett stort grattis till
  killen:) <3

  Kram

  SvaraRadera
 13. STORT STORT GRATTIS till er båda till lillkillen. ÄNTLIGEN har ni blivit en liten familj, som du Erika har längtat efter. Nu är ni mamma och pappa. Härligt. Njut och snusa på den lilla från mig och ge honom en puss. Bamsekram från Ninni Adelbertson PS! Hoppas allt gick bra och att du mår bra Erika.

  SvaraRadera
 14. Grattis grattis grattis!

  Från dina 2 vänner!

  SvaraRadera
 15. grattis till er bägge två, en brandman ? mvh håkan o kerstin kalmar

  SvaraRadera
 16. Grattis,grattis till sonen och lycka till :)!!
  Kram från mig.

  SvaraRadera