onsdag 27 april 2011

Påsk firande i Eskilstuna och Tierp!

Sista dagen på min första Påsk som mamma!
Det har varit en fantastisk påsk helg med trevligt sällskap och massor av god mat och mys. Vädret kan man ju inte heller klaga på direkt. Vi har fått rå om våra fina familjer både i Eskilstuna och Tierp. Jamie har ju även fått träffa massor av sina underbara släktingar och naturligtvis blivit bortskämd med presenter. Hans kusin Casper är 5 månader och dom kommer nog ha mycket roligt och massor av bus i framtiden. Linus och hans bror Viktor som är far till Casper, har redan planerat och bestämt fotbolls resor till London med sina grabbar. Så då sa Sofia, (Viktors fästmö och Caspers mamma) och jag att vi ska minsann också ha egen tid med våra barn. Undrar vad vi ska kontra med som kommer att bli lika populärt? Det blir kusin morsornas dag!
Vill passa på att säga stort Tack till våra familjer som gjorde vår första påsk så mysig på alla sätt!

I dag (annan dag påsk) ska vi packa ihop allt och resa hem till lill gården våran!
I morgon börjar Linus jobba igen och det kommer att bli mycket nytt och spännande att vara hemma ensam helt plötsligt med Jamie. Men jag säger som Lennart Green ( min manager) att Det måste gå! Ett utryck som vi brukar säga i Drifters.
Vi har tradition att måla ägg innan påsk middagen i Tierp! Pappa målar varje år Fred Flinta på sitt ägg......
Linus och jag tog en promenad.
Det var "kyrkparty" i Tierps Kyrka efter rustningen.
Alla Gamla målningar tvättas med svamp och bröd
Utanför kyrkan träffade jag min
barndomsvän Maria Almqvist.
En gudomlig sångerska, och även underbara
Åsa Axelsson på Moniques.
 

Jag, Gizzla och min härliga moster Inger
sitter på trappan och små pratar.
Gizzla vill gärna vara med överallt. 

Min älskade Syster har äntligen blivit moster!
Linus och hans bror Viktor tillsammans med respektive söner, kusinerna Jamie och Casper.
Träffade Anna-Clara nu vid lunchtid och skulle väga Jamie. Det var helt OK att göra sig klar och komma iväg i tid inför undersökningen. Annars är det ju väldigt lätt att komma lite för sent, för det händer ju så mycket med blöjor och amning precis innan man sätter sig i bilen. Men det var lättare när jag hade tid mitt på dagen. Allt såg väldigt bra ut och Jamie gör raket ökning på vågen igen.
Idag väger han 4100. Allright!
Han hade ju naturligtvis somnat i bilen så skönt på vägen till BVC. Så när det var min tur hos Anna-Clara fick vi ju väcka honom och då blev han lite ledsen. Men allt ordnade sig när vi fick låna ett rum och amma lite tutte sen när han var klar. Då blev han så nöjder direkt.

Vi har haft några otröstliga "gråt kvällar" nu i veckan. Men det har ju varit lite väl mycket för Jamie i Påsk , med långa resor och många personer. Så det är inte så konstigt. Nu får det bli vila i ensamhet en tid så han får återhämta sig ordentligt.
Det är bara så himla svårt och mitt hjärta brister och lider med Jamie när han blir så där otröstlig. Man blir verkligen liten och har inte det minsta makt att kunna trösta känns det som. När ingenting fungerar. Inte ens alla knep man lärt sig av erfarna mammor som mamma och svärmor, eller sådant jag lärt mig av mina barnmorskor, vänner eller från nätet hjälper. Då, ja då.... blir man så ledsen och hjärta bultar hårt och snabbt. Man kan inte behålla mamma lugnet , utan blir super sorglig! Det är klart att barnet känner det och blir ännu mer ledsen. Det blir bara en ond cirkel. Det svåra är ju att behålla sitt lugn och bara göra det man tror är rätt. Vi hjälps ju åt.


I går natt blev jag själv otröstlig och Linus fick dubbelt jobb. Att trösta Jamie och sen mig. Jag måste lära mig att hantera Jamies gråt! Det är inget farligt att han gråter. Det är ju hans sätt att säga till att nu har han fått nog och behöver lugn och ro , mat, få ny blöja eller bara kärlek och värme. Fast jag tror ändå att vi är rätt bortskämda ändå. För han är så lugn och fin och gråter inte alls så mycket egentligen.

Just nu sitter vi ute på gården Jamie och jag. Han har inte vaknat än sen vi var på BVC, så han sitter i bil barnstolen och sover gött i den varma luften. Han hör sång från fåglarna och andas doften av ny utslagna vår knoppar. Underbart!
Det börjar bli riktigt grönt här hemma och björkarna är så där vackert ljus gröna och ståtliga.
Nu börjar det låta lite stonk och det blir lite rörelse i bil barnstolen. Måste kolla in honom lite. Han vill nog att mamma tar upp honom och serverar lite middag!
Många vår kramizar :)

4 kommentarer:

 1. kära erica!!! så otroligt söta fina bilder vilken go och fin familj ni är!!!!!!!!! du ärvärd allt gott! mååånga varma krama till er alla 3 <3

  SvaraRadera
 2. Sempermagdroppar är ett hett tips ifall ni tror er Jamie kan ha magknip/ Linda

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Min egen upplevelse är att de flesta barn har en skrikperiod på främst kvällen, speciellt när dem är så små som eran goding. Men håll ut det går över och kanske lite miniform hjälper (vet inte om det heter så fortfarande, det gjorde det 07 iallafall). Ha det gott!
  Kram från Ulrica som följer din blogg med nöje

  SvaraRadera
 4. Härligt och se att du och din familj också haft en bra påsk hos er vännen. Barn brukar bli lite gråtiga när de byter miljö i bland när de är små,det får man räkna med. Så blev också min dotters kusin som är 1 månad nu när han var i sommarstugan över påsken men huvudsaken är att man vet vad det är för fel på barnen fast det ej alltid är så lätt när de är små men kämpa på Erica du vet att du ej är ensam vännen. kram Patricia

  SvaraRadera