torsdag 28 april 2011

Maktlös till tusen!

Magknipen har tagit över...
Jag känner mig så maktlös och dålig som inte kan få bort det onda knipen från Jamies lilla mage.
Gud, vad tårar och skrik han fått slösa hela dagen på dessa onödiga, eländiga värkar.
Stackars liten, och jag skänker en tanke till alla små nyfödda liv som måste stå ut med det här.
Jag har spagetti armar som "molar" dunkandes fram värkar i puls, en ilandes rygg som domnar bort , nacken och skuldrorna som liksom får mjölksyra och orkar snart inte hålla honom. Men ändå håller man honom tryggt i sin famn. Vaggandes, dansandes, sjungandes, tröstandes, pussandes, ammandes, liggandes, sittandes med all kärlek som finns att ge honom i den svåra stunden. Men inget hjälper.
Han är så ledsen min lilla prins.
Är så glad för de stunder han somnar så han får lugn och ro för ett tag, men fortfarande på mitt bröst.
Jag har inte hunnit äta mer än frukost, hann inte laga lunch åt Linus, hinner inte städa, eller laga middag åt Linus.
Jag bara längtar efter att få sätta mig på toaletten och bara "kissa" utan att vara rädd att tappa honom när jag "fipplar" med toa locket eller papperet. Den som har svårt att gå på dass offentligt ska inte bli småbarns mor ..... skämt å sido! Jag tror ni förstår vad jag menar.
Jag struntar fullständigt hur svårt eller komplicerat allt vardagsliv plötsligt har blivit. Struntar fullständigt i att det är Jamie som behöver all tid och uppmärksamhet. För jag älskar att finnas där för honom i all tid.
Det är pieces of cake i det här fallet. Man har ju fått världens högsta vinst. Skapat ett litet liv som växer och gror. Ett helt nytt liv som jag aldrig skulle byta ut.
Men varför ska de små liven behöva lida så hemskt? Jag kan inte förstå det.
Varför kan han inte få sova ifred utan att bli väckt av eländet i magen som jag kallar ondskan?

Hur ska jag kunna trolla bort ondskan som rör sig i hans lilla mage? Mitt hjärta går i bitar när hans tårar strilar ner från de små äppelkinderna. Bröstet svider när han skriker så hans lilla tunga darrar och mina öron slår lock. Det gör så förbaskat ont att inte kunna lindra smärtan han har. Det är då min kropp blir så sorglig för hans skull och jag ropar tyst för mig själv på MAMMA!
Mamma vad ska jag göra ekar i mitt huvud. När det blir som värst ropar jag tyst för mig själv GUD, min GUD vad ska jag göra?
Men min själ fortsätter att krama det lilla knytet, jag små pratar i lugn ton och bara finns där. Ja, jag finns där för dig Jamie även om det inte går över för det. Vi är ett i lätt och svårt!
Vi ska nog klara det här tillsammans.
Tillsammans kommer vi att lista ut "knipens" svåra gåta och knäcka koden till en lugn mage som känner frihet.
Tillsammans!
Älskar dig högst av allt på denna jord. Du förgyller mitt liv.
Din mamma<3

13 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är jobbigt med dessa magknip. Kan trösta dig med att det går över så småningom och att dessa små inte kommer ihåg det heller sedan. Den tryggaste och bästa starten får de om de bara får vara nära och det får ju er lilla Jamie. Som du själv säger så har du ju dragit den verkliga hög vinsten i ditt liv på alla sätt. Låt dammråttorna ta över hörnen just nu, vila så snart du kan och njut av underverket Jamie. Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Hej Erica!vi använde mittform/miniform till theo's magknip.köpte de på apoteket.finns även semper droppar på apoteket.bara att fråga så hjälper dom er.ä ju inte meningen att lill killen ska ha ont.kan hålla med om att de gör ont i hela kroppen när dom ä ledsna...
  Många kramar från Linda o Theo i Skara

  SvaraRadera
 3. Hej vännen...miniform är toppen..ger lite innan maten så *fisarna* inte hamnar på tvären;)
  Ofarligt...Och du gumman...lite skit i hörnen skadar inte...linus förstår nog och kan göra en snabb lunch..det viktigaste att du försöker att klara av dig o Jamie så att du inte stressar för det känner han av med..KRAM

  SvaraRadera
 4. Hej Erica!
  Jag tänkte har du ätit något dom sista dagarna som är mera gasbildande än du gjort tidigare sen lilla Go pojken föddes, för det kan göra att han har sådär ont i sin mage nu, ett råd till nu när jag är i gång du kanske ska skaffa dig en bärschal eller bärsele så du sparar på din rygg och armar ( och så är det lättare att utföra toa bestyr för dig med..;))..)jag förstår att du gör allt som står i din makt när han har sådär ont..
  Jag tror säker att Linus förstår att det var varken lunch eller middag när goingen mår sådär som nu ont i magen..
  Tröste Kramar till dig nu..
  Hälsningar från Jämtland

  SvaraRadera
 5. Ta åt dig av råden du får från dina vänner Erica för det är ej bra för dig och Linus och framför allt ej för Jamie och ha ont i sin fina lilla mage. Så gå till apoteket och köp lite magdroppar och pröva på Jamie,är ju ej skadligt utan man får hoppas att Jamies mage mår bättre snart.Man vet ej vad man ska ta vägen då det är jobbigt och se sina barn lida i onödan ju. Trevlig fredag. kram Patricia

  SvaraRadera
 6. Åh, vad ni är snälla. Jag ska prova magdroppar, det skadar ju inte på nå´t sätt. Har bär sele men trodde han var för liten för det. Självklart förstår Linus, han är ju den bästa mannen på jorden. Ni är verkligen ett härligt stöd ska ni veta. Tack så hjärtligt för alla tips. PUSS PUSS Erica

  SvaraRadera
 7. Wictoria Lindberg29 april 2011 10:17

  Hej Erica!
  När Max hade sån där mag knip så lät jag honom ligga på mage över mina armar. Jag bar omkring honom så att han såg golvet, om du förstår vad jag menar. :) Det hjälpte honom lite också. Och så gå omkring och stryka honom på ryggen.

  Bärsele kan man nog bara använda efter att han kan hålla upp huvudet själv om nu inte jag har missuppfattat. Men kolla upp det först innan du använder. Du kanske skulle låta honom ligga i en bärsjal annars?

  Hoppas det snart blir bättre.
  VI saknar dig. Puss

  SvaraRadera
 8. Hej Erica!!
  Vet precis vad ni går igenom just nu.Ett av mina barn hade hemska smärtor i magen i flera veckor det går över med tiden men ingen större tröst för dej just nu men jag håller med dom andra köp droppar!!ett annat knep som jag fick att fungera på min son när det va som mets jobbigt så andvände jag feber termometern med lite salva på ..la honom på sidan sen försiktigt med benen mot hans mage om det går böjda sen försiktigt med tempen då *fes* han rejält och han mådde mycket bättre...fungerar även att ha han ligga på rygg är ofta det som är problemet att luft fastnar i magen å ger spänningar och ju mera han spänner sej ju mera ont blir det.Lycka till Erica.Önskar er allt gott.Kram

  SvaraRadera
 9. Hej på er!

  Stackars Jamie och dig. De råden du fått är helt fantastiska och så gjorde jag när min dotter hade kollik. Men jag trodde du ammade för då brukar de inte få kollik så sa vetenskapen när min dotter var liten, det är 39 år sedan. Ta vara på tiden och lägg Jamie på magen i ditt knä och klappa honom i rumpan. Kommer ihåg att det hjälpte också.
  Vi ses med husbilarna i sommar.

  Kram Liz

  SvaraRadera
 10. Hallå lilla familjen!

  Va jobbigt att lilla Jamie fått "kolik". Det är tyvärr vanligt den första tiden. Men ack så plågsamt. Du har fått många bra knep att ta till. Ett knep till kan vara att ha honom liggande på magen över ena armen occ försök massera försiktigt runt magen. Det lugnar och kan göra så att kramperna släpper. Ha det nu så jättebra och njut av stunden och tillvaron. Bamsekram från Ninni A

  SvaraRadera
 11. Skicka L till butiken och ladda frysen med färdiga soppor, pyttipanna och annan micromat, det kan ni leva på ett tag. Dropparna minskar knipen. Och städa kan du göra till midsommar i år eller nästa :D Magknipen brukar försvinna när dom är runt 3 månader.

  SvaraRadera
 12. Hej kära vännen!
  Stackars er... men känner igen det där med koliken o magknipen, men man glömmer så fort bort det när det gått över... Det kommer att ge med sig så småningom... om det nu kan va en tröst. Under tiden ge honom dropparna Miniform, har ni en tröskel så pröva med att köra honom i barnvagnen över tröskeln fram o tillbaka när han behöver sova o du/ni är trötta på att ha honom i famnen... `dunkandet´ brukar lösa upp det onda o verka avslappnande. Har ni en gungstol så är det också ett toppensätt att både koppla av själv och få bebisar till ro o må gott.
  Jag tror mycket av detta onda som små barn lider av har att göra med växtvärk ... de växer ju så det knakar o det måste ju kännas i kroppen, konstigt vore det annars!
  Pyssla om er nu!
  Många tankar på er o en STOR KRAM
  Kicki i Tumba

  SvaraRadera
 13. Erica, glömde nämna att du bör själv inte dricka mjölk det kan bidra till Jamies kolik.
  KRAMIZ
  Kicki

  SvaraRadera