tisdag 3 maj 2011

Växer så det knakar!

Här har vi kämpat med Jamies mag knip. Jag har verkligen tagit till mig alla era knep och lyssnat noga på min barnmorska Anna-Clara. Vi sov inte på 2 dygn denna vecka, men nu är det i alla fall lugna nätter. Han har det kämpigt under dagar och kvällar.
Vi har givit vår guldklimp mag droppar och jag har slutat med mjölk produkter så gott det går. Sen tröstar jag honom med alla era tips och vi har väl lite bättre kontroll nu måste jag säga.
Men visst är det slitsamt och hjärtat slits fortfarande itu när han blir så ledsen. Men samtidigt är man själv mycket lugnare och vet att det kommer att gå över. Allt gråt behöver ju inte heller vara knip. För han är ju så duktig på att fästa blicken nu och han lyssnar väldigt mycket. Anna-Clara har förklarat att han blir trött mot kvällen också av alla intryck som han får under dagen. Så det är mycket för ett barn att växa och bli stor. Klart det tar på deras krafter och dom är ju så små. Jag är så stolt över "Lilleman" så jag vet inte var jag ska ta vägen.
Det tog även hårt på djuren när Jamie hade det som tuffast! 
STORT TACK mina fina vänner för allt ni ger mig i era fina kommentarer.
Ni är fantastiska.

Idag träffade vi Anna-Clara igen för kontroll.
Vi blir lika förvånade varje gång över hur mycket Jamie växer, så det är inte så konstigt att han får ont i magen och har gaser.
Ibland "pruttar" han som en hel karl, eller som mamma nuförtiden, och lika när det gäller att rapa.
Man brukar ju säga att det finns Magic Fingers när man trollar, gröna fingrar när man är bra på växter osv.
Men jag måste ha "Magic Bobies"..... :) Eller så producerar jag grädde inför varje måltid som Jamie ska ha.
För vet ni vad!!!!
Han väger idag 4445g och är 56,7 cm lång.
Så det är säkert lite växt värk också som spökar. Han slår Anna-Clara med häpnad varje vecka....
Men det är bra att han äter ordentligt så han orkar att följa med på turné, och gå på folkets park med mamma, pappa och Drifters i sommar.

Kramiz en stolt Mamma mitt i allt ståhej här hemma!

4 kommentarer:

 1. Ytterligare ett tips i magknipens lindradne tecken. Skrev förut en kommentar om magdroppar. När min systers flicka var bebis och hade magknip fick hon tipset om en tesked vatten innan måltid liksom för att späda ut den gasbiladande mjölken.

  Trevlig ooch kul blogg att läsa/ Linda ifrån Glada Hudik

  SvaraRadera
 2. Jag skrev tidigare att det kunde vara något som du äter som kanske gör att lilleman får mera gaser i sin mage, jag kom på nu är det något som du eller lillemanspappa inte tål utan blir mera gasig av det för då kanske du ska skippa det oxå.. mjölken reagerar väldigt många barn på vet jag även vissa typer av sädesslag men havre är tydligen mindre allergiframkallande.. så det är bara tt testa för dig vad lilleman inte reagerar på..
  Jag ska berätt en rolig ska nu för dig och dom som läser din blogg.. en granne till mig hade bara varit hemma i fyra timmar med sin nyfödda son så fick dom åka på sjukhuset med sin lilla son för han var alldels rödprickig på hela kroppen, då sa dom på sjukhuset att det var hormon prickar som han hade fått, jag var i väg och hämtade dom dagen efter och tittade på lillkillen och sa det där är inga hormonprickar utan en allegisk reaktion och frågade vad hon hade ätit när hon kom hem då talade hon om att hon hade ätit aprikos kräm det fösta hon gjorde för hon längtde så inne vassens efter det, det visade sig att hon under den tiden hon ammade inte kunde äta aprikoser alls för då blev pojken alldeles pricka av dem..
  Ha det så gott nu alla tre.. // Hälsning från Jämtland

  SvaraRadera
 3. Låter ju bra Erica att tipsen du har fått hjälper på Jamie men som sagt ha lite extra koll på vad han kan få ont i magen av så du vet detta i framtiden för som sagt barn reagerar olika. Läste historien som hälsning från Jämtland hade skrivit och detta känner jag igen med jätte röd prickig nämligen då Anna reagerade på att jag åt jordgubbar då jag ammade men nu kan hon äta jordgubbar själv utan att få några utslag som tur är då hon gillar jordgubbar och grädde jättemycket men tyvärr så reagerar Anna på grädde och glass så hon får ej äta detta i så stora mängder då hon får ont i sin mage. kram Patricia

  SvaraRadera
 4. Marcus syster Mia har också haft det jobbigt med barn som drabbats av kolik. Men när hon fick sitt senaste barn (Wilmer som nu är 2 år) Provade hon något i stil med akupunktur. Detta var en privatklinik som en barnmorska drev i stenungsund och koncentrerade sig mest på barn med kolik. Wilmer gick igenom tre behandlingar och hon rensade även tarmarna i kroppen på ett speciellt sätt. Efter dem här behandlingarna var Wilmer som en helt ny bebis, jag passade honom ofta så att Mia fick vila och sova ut. Och den skillnaden efter dessa behandlingarna var ENORM! Du kan kolla denna länken också : http://www.viforaldrar.se/artiklar/2008/01/16/efter-fjarde-behandlingen-/index.xml

  bara ett litet tips :)

  kram Rebecca

  SvaraRadera