fredag 25 mars 2011

Bullfritt i frysen!

Vet ni vad? Det blev inga bullar igår!!!!?????

Vårsolen och värmen lockade ut mig igår......
När Linus for till jobbet vid kvart över 7 så kom han in och pussade hej då och berättade att det är jätte skönt väder redan nu.
Åh, jag gick upp direkt och gjorde frukost till Gizzla och mig. Sen var jag ute precis hela dagen.
Satt jag inte vid husväggen och myste, så kastade jag pinne med Gizzla. Jag kan ju inte gå så långa promenader med henne nu här ute i skogen, så då får jag aktivera henne på bästa sätt ändå tills Linus kommer hem. Jag krattade faktiskt en ganska stor del av gräsmattan......hmm, jag menar "moss mattan", för vi har bara vild gräsmatta här ute än så länge.



Kolla in vilken hög det blev!

Nästan en hel maj kase.....
Vi ska ordna det vid tillfälle , tid och ork.
Sen tog jag tag i Lill ladans loft och började rensa massor av skit.
Men "sablar" vad man samlar på sig en massa ja, SKIT som bara tar plats.
Pappa brukar hjälpa mig att rensa ladorna en gång om året, och då har det alltid varit så fint när det är klart. Vi brukar skratta åt alla möjliga konstiga saker som vi slänger och man undrar varför man köpt det en gång i tiden.
Mamma brukar då sortera panten som jag aldrig hinner åka med och sen när vi kör sopor så passar vi på att panta burkar och flaskor. Sist så blev resultatet av det en soda stream. Pant är pengar!
Men har man tur kan man ju till och med finna något man saknat och glömt bort, eller något man letat och vips så finner man det igen. Sånt är bara trevligt. Nu är ladorna överfulla av möbler och annat som vi inte fick plats med inne när Linus flyttade in. Så nu är det inte ett dags projekt längre. Snarare en vecka....

Det jobbiga är när man hittar kort och sånt från en tid man inte vill minnas. Då river det till i bröstkorgen och snabbt kastar men det i soporna.
Det river inte till i hjärtat av saknad eller sorg, utan för att det gjorde så ont i kropp och själ. Den tiden var tuff men samtidigt så har jag erfarenheter från stunden att lägga i min ryggsäck för livet.
Jag har ju världens finaste LIV nu och för alltid.
DET FINNS INGET BÄTTRE LIV ÄN DET JAG LEVER IDAG.
Det behövdes verkligen rensas och jag är långt ifrån klar. Det går sakta men säkert fram.
Så tänkte faktiskt fortsätta med det även idag.

Jag fick så mycket friskluft och blev så där skönt trött i kroppen av ute luften en hel dag.
Det var inte bara jag som var trött efter dagens aktivitet. Djuren såg helt avsvimmade ut.......
Siv njuter och vilar i soffan..........

Rutger sover alltid på "Puffen"........

Gizzla snarkar högt i soffan och har till och med somnat ifrån sitt nästan upptuggade ben.....
Hängde ut tvätt som torkade på ett kick, och det luktar så gott om tvätt som hängt ute......
Mamma ringde en sväng, och det är underbart att prata med henne. Vi babblar mycket om magen och bebben och hur jag mår. Men självklart även om mammas situation.
Jag är ju så rädd att förlora henne. Mamma är en riktig fighter, en kämpe av dess like och envis till tusen.
Hon genomgår det som många andra i vår värld gör idag.
Att brottas med den där jäkla sjukdomen Cancer! Jag blir så arg bara jag hör ordet. Nu är det snart i 2 års tid som hon får leva på det här viset. Operationer, cell gifter, strålningar, mediciner, ingen ork, bara vara trött trött trött.

Men hon lever för att hon vill leva. 
Hon är så stark och underbar och jag önskar att fler människor fick en gnutta av hennes livs gnista och styrka. Hon är en Gudinna i mina ögon. Hon kämpar på och jag tror att hon tycker det är roligt att bli mormor igen. Min kära syster har ju tre barn som alla är stora nu. Så mina föräldrar är ju redan mormor och morfar såklart. Men det var länge sen det kom ett nytt tillskott i familjen.
Åh, gud vad jag saknar mina nära där hemma. Även min nya härliga och tokiga familj i Eskilstuna.  
Jag ser knappt vad jag skriver för tårarna rinner av saknad. Jag har en underbar släkt hemma i Tierp som jag träffar och ser alldeles för sällan. Men hoppas att det kan bli mer med tiden.

Linus kom hem från jobbet på eftermiddagen med bänkskivor till köket. Så nu kan vi snart sätta in våra nya köks prylar. Ny spis, fläkt, spishällen, ugnen och DISKMASKINEN! Det ska bli skönt må ni tro!
Slippa diska, Tjo ho! Allra helst nu när det kommer bebis.
Nya kylen är redan på plats.
Linus är så duktig på att fixa och dona i huset och det är fantastiskt vad han har hunnit med att rusta här på egen hand när jag varit på turne´.
Ursch, vad jag är bortskämd. Men jag gör honom ju inte lottlös. Han får kärlek och vi skriver precis på gåvobrevet för halva gården så klart. Vi har bara inte fått personbevisen än. Men sen är det våran gård tillsammans.
Jag är så lycklig. 
Det känns nästan pinsamt att skryta om hur lycklig man är. Men det bara är ju så. Ändå så vet jag att snart......
Snart kommer jag att bli ännu lyckligare. Kanske om 6 dagar om Bebben inte vill stanna kvar ett tag till , eller om den vill komma ut lite tidigare.
Mitt hjärta slår hårt nu, för jag vill ju så gärna Ta dig i min famn och viska ömt ditt namn.
Mamma och Pappa längtar efter dig.

12 kommentarer:

  1. Hej Erica!

    Har ett litet fredagsmys tips för att få gång värkarna. För mig startade värkarna en timma efter "spermaleverans" och orgasm....

    Kan vara värt att pröva!!

    Kram till er båda ❤

    SvaraRadera
  2. Vi vill bara krama dig riktigt länge.
    Dina 2 vänner.

    SvaraRadera
  3. Sitter med tårrar i ögonen och läser Ditt inlägg. Men det är inte bara sorgetårar pga den elaka sjukdomen (min svärfar genomgår också behandling mot cancer) utan även glädjetårar för jag vet hur härligt det är att få hålla det där lilla knytet i famnen och längtar så och hoppas att jag kommer att få göra det igen!
    All lycka till!!!
    (Jag sprang i trapporna hemma en söndakväll när min käre sambo var i HedemoraParken ocoh jobbade. Måndag morgon gick vattnet =) Kan också vara värt att prova =)

    Många kramar från Jeanette i Hedemora

    SvaraRadera
  4. Hallå stumpan! Gu va mysigt att bo på landet sådär. Visst är det skönt att va ute i solen o fixa i trädgården. Bra med D-vitamin är det också. Va tråkigt med din mamma Erika men hon är som sagt en fighter. Hör av dig när du är i Eskilstuna inom sinom tid. Jag bor ju där nu och går ju snart i pension. Är då ledig hela dagarna. Jag måste ju få pussa den lilla krabaten. Ha nu en skön helg ni båda goingar.Kramis från Ninni A

    SvaraRadera
  5. Kära kära goa Erica. Du skriver så fantastiskt att det är som att höra dig prata. Ikväll för 40 år sedan fick vi åka in till Gävle BB och den 26 mars 1971 föddes vår Johanna,såå underbart! Sen den 11 april 1977 kom Matilda (som nu är barnmorska på förlossningen). Snart får ni också uppleva detta under som det är att få ett barn...det finns inga ord... bara massor av kärlek. Många varma kramar och all LYCKA till er! //Lillemor

    SvaraRadera
  6. Det är ju så viktigt att ha den där extra gnistan och viljan när man drabbas av en sjukdom. Pappa har cancer och hade han inte haft det jävlar anammat i sig så vet jag inte om han hade levt nu..

    Jag tänker på er och din mamma, stor kram!

    SvaraRadera
  7. Hej Erica!
    Vi vill bara berätta att vi har kommit hem med vår lille kille nu. Vi provkörde KSS åt dig eftersom det var fullt på NÄL. Vi kan konstatera att personalen var jättebra och att de kommer att ta väl hand om er. Lycka till med allt! Hälsningar Johan och Lisa från föräldragruppen

    SvaraRadera
  8. Hej Erica!

    Hahaha, ja djuren såg verkligen däckade ut...!!! Vad otroligt fint du skriver om livets upp och nergångar. Jag tycker inte du ska "skämmas" över att du är så lycklig, det är du väl förtjänt! Hoppas din mamma kryar på sig och att bebben tittar ut snart! Kramar Sara

    SvaraRadera
  9. Hej hela familjen

    Att ni är lyckliga är er väl unnat.
    Kom precis hem efter en tur med husbilen. Har datorn med mig för vi måste ju kolla hur det går för er. Att lyckan lyser om dig är det inga tvivel om men det är synd att du har denna hemska foglossning. Sänder även en tanke till din mamma. Sköt om er och ha det bra.

    Kram Liz

    SvaraRadera
  10. Gissar att det har kommit en liten baby nu.

    SvaraRadera
  11. All kärlek till dig o bebisen!!!

    SvaraRadera
  12. Såg att du inte har sovit på 6 timmar. Det måste du ta dig tid till, Erica. Viktigt att du får sömn nu, och att du äter så du orkar.Försök att sova då lilla Jamie sover. Allt annat måste vänta nu, det är er det gäller. Sköt om er och tusen kramar från Stina.

    SvaraRadera