söndag 6 mars 2011

Börjar checka av inköpslistan!

Har ju jobbat så mycket och inte riktigt hunnit med att inhandla allt som krävs, för att kunna komma hem från BB med ett nyfött barn. Vilken djungel av saker som man tydligen måste ha och som jag inte hade en aning om. Förstod när jag var på föräldrar gruppen förra veckan och det kom på tal under fika rasten om vad alla köpt osv. Det var lite kul faktiskt för jag kände igen mig precis som i Tv serien "Solsidan". Jag har ju bara hunnit med att fixa spjälsäng med tillbehör till den och lite kläder. Men oj, vad jag verkar vara sent ute!!!!!
-Har du inte ens nå´n vagn eller bil barnstol? - Sköt bord och blöjor då? 
-Nej, jag hade tänkt fixa sånt nu när jag precis gått på mammaledigheten. -Har inte hunnit!
-Men tänk om du föder i morgon då? Har du inte packat väskan heller......
Inser att jag är sent ute, för alla dom andra har typ allt klart redan. Men å andra sidan kanske dom inte har jobbat så länge inpå som jag heller. Jag får ligga i nu och läsa på vad jag behöver, sen åker vi ut på jakt.
Det var himla bra att dom andra mammorna väckte upp mig. Vilken tur! Tänk om jag föder lite för tidigt och allt blir katastrof när jag kommer hem.

Mina härliga svärföräldrar Peter och Anette reste hit från Eskilstuna för att hälsa på. Så vi tog en utflykt på stan igår för att mysa och kolla läget på Baby Proffsen :)
Satt hela förmiddagen ute på blocket innan och ringde på massor av vagnar, men utan resultat. En av annonserna var super bra och hade precis kommit in på nätet. En 2010 för bara 1500 kr, jätte välvårdad och just i Lidköping med massor av tillbehör. Linus ringde direkt. Men när jag hörde hur han skrattade och sa,
-Du får nog stänga av telefonen idag då, så tänkte jag att dom stackarna hade blivit nedringda på bara den timmen. Men det visade sig att killen som svarade fyllde 30 år och polarna hade satt ut massor av annonser på bilar och barnvagnar och gud, vet allt! Annonsen var lite för bra för att vara sann......
Äh, vi åkte till Baby Proffsen istället och kollade läget. Vilken tur vi gjorde det. Dom hade ju kampanj på en fin vagn som duger till oss och våran bebbe. Så vi beställde en direkt. Jag sa till expediten som var hur trevlig som helst att jag nog var sent ute pga leveranstid och jag ska få inom 3 veckor. Hur kan vi lösa det?
Den ska nog hinna komma in i tid, men om den inte gör det så får jag köpa visnings exet från butiken. Det var ju snällt!
Så det kändes skönt att kunna skriva "check" på listan bredvid barnvagn! Sen fortsatte det. Rese säng till husbilen i sommar check, tvättlappar, blöjor och amnings BH till BBväskan check..........

När vi var på väg in till stan möter vi Drifters bussen i rondellen. Åh NEJ! Det bara knöt sig i magen och  jag darrade på rösten när jag sa till familjen -Nu åker dom till Fyris parken i Uppsala utan mig. 
Jag fiskade snabbt upp mobilen och ringde till Stellan. Försökte skoja bort mina tårar med att säga -Men glömde ni mig? .....och skrattade lätt. Jag passade på att önska lycka till och peppade. KÖR HÅRT NU! 
Visst är det skönt att få lite lugn och ro och fixa och dona, ladda och bara få mysa med Linus innan det är dax. Men jag har ju samtidigt så himla svårt att släppa Drifters. I går kväll klockan 21.00 jaha, nu är dom i gång på scenen. Sen nämnde jag oxå att det bara var 30 min kvar till paus. Å´ sen kom smällen....inte en minuts sömn förrän vid typ 06 i morse!
Jaja, vad är väl en bal på slottet! Man kan inte äta kakan och ha den kvar samtidigt!
Det kommer att gå över. Får vi bara vårt barn så blir det lättare <3
Gud, vad jag längtar!
Familjen Asplund, våra goa vänner Camilla och Niklas har ordnat med prylar som vi fick köpa begagnat men är som nytt. Listan fortsätter alltså...... bärsele check, gå stol check och bad hjälp check.
Nu är vi på gång! Allt ordnar sig. Phu, jag känner mig lite lugnare i alla fall :) Tror jag?

Här om dagen slog vi till och skakade hand med bilhandlaren Marcus på Bröderna Larssons i Skara. Vi kör just nu min lilla Nissan Micra som jag kallar "Paddan" och det förstår ju vem som helst att det inte funkar med bebis, vagn, hund, packning och 2 vuxna.
Nej, det fick bli en Saab 9 : 5 och jag skriver Check!
En riktig familjebil och alla får plats!
Paddan står på verkstad för att vi fick en kallelse där dom upptäck ett fel med något relä så bilen kunde lägga av i värsta fall. Men Nissan ska stå för lagningen. Naturligtvis startade inte min älskade Padda och hur kunde det bli sådan himla "tajming" precis när brevet dyker upp i lådan. Hjälp, vi behöver bil ifall vi måste till BB.
Det blev bogsering in , så får dom laga den i veckan.
Saaben får vi nästa vecka. Så nu är det lite nervöst om vattnet går och vi ingen bil har här ute i skogen!
Men livet ska ju vara spännande. Kanske inte riktigt så spännande, vad vet jag.
I och för sig så är jag i goda händer. Linus jobbar på räddnings tjänsten och det finns taxi eller i värsta fall ambulans om det måste ske just nu. Linus har laddat upp batteriet till sin Volvo så vi sitter inte strandsatta här ute. Jag ska inte klaga. Allt är så coolt!
Ge mig en vecka lill älsklingen, så hinner mamma och pappa greja allt som behövs och få hem bilarna lagom tills du kommer!

6 kommentarer:

  1. OJ oj ni har lite att stå i innan allt e klart, men vet du allt kommer att lösa sig.Önskar er all lycka på denna jord.

    Kramizar från Annette

    SvaraRadera
  2. Man behöver inte riktigt köpa allt i förväg....den lille kommer ju inte så långt....den ligger ju där.
    Går att handla mycket efteråt...
    stressa inte ihjäl dej nu....njut!!!
    Man kan ju be vänner handla....eller önska sig i bebispresent.
    Lycka Till! KRAM!

    SvaraRadera
  3. Wictoria Lindberg6 mars 2011 kl. 20:26

    Hej Erica mammsen! Vad kul att tiden går framåt! Jag kommer ihåg hur nojig jag var för den där BB väskan man ska ha med sig.. Jag glömde ta med duschgrejer och tandborste när jag födde, för jag tänkte ju inte att jag skulle stanna där någon dag! Tokigt! Haha. Sen glömde vi kameran inne i BB rummet när jag fick åka in på snitt, så den ska Linus hålla hårt i så ni får söta bilder!
    Lycka till min prinsessa! Puss puss
    Wictoria.

    SvaraRadera
  4. Sitter och småskrattar lite när jag läser. Jag skulle jobba min sista dag när min äldste son bestämmer sej för att komma. Det enda som fanns hemma var vagga och vagn som vi fixat helgen innan. Jag trodde mej ha minst 2 veckor på mej att fixa allt annat, men min lille bebbe (17 år på samma dag som dej, 30 juni) ville överraska mamma med att komma för tidigt. Men det ordnade sej ändå. Allt att ordna när man kommer hem. :))
    Så stressa inte för mycket..
    Må så gott och njut av varje sekund.

    SvaraRadera
  5. Men älskade gumman ta det lugnt!!!! Se till att ha blöjor,tvättlappar å lite kläder så ska Du se att resten löser sig! Som redan nämnts,den lill* kommer inte så långt ;)
    Bärsele?? Ursäkta men hoppas Du inte köpt en Baby Björn... Satsa på sjal,manduca eller en Mai Tai istället. Mycket bättre för barnet och förn Din rygg!! (Kolla sjalbarn.se) Annars kommer Du till Dalarna så sak jag intruducera Dig för en väninna till mig som kan introducera Dig i dessa saker ;)
    Håller alla tummar och tår att allt går bra nu,att Ni har bil när krabaten bestämmer sig för att "flytta ut" och att det går bra!

    Många kramar Jeanette i Hedemora

    SvaraRadera
  6. ninni.adelbertson@glocalnet.net8 mars 2011 kl. 10:02

    Hallå Erica!
    Förstår att det surrar mycket i huvudet. Men ut måste barnet så du slipper ej undan. Allt kommer att gå bra och du behöver inte ha allt färdigt innan barnet kommer utan det viktigaste är BB-väskan med blöja och kläder för hemfärd. Du kommer att få så mycket presenter. Sen finns det säkert "någon" inom familjen som tycker det är kul att fixa och hjälpa till. Va kul att Linus föräldrar bor i Eskilstuna. Dit flyttade jag år 2009 från Fruängen. Håller tummarna att du snart får åka in och föda ert efterlängtade barn. Bamsekram från Ninni Adelbertson

    SvaraRadera