måndag 15 augusti 2011

Tiden är ju Jamie!

Det är ett sju jäkla oväder ute och det spö regnar. Alla djuren är inne och vi slåss om en varsin del av soffan. Linus jobbar och jag tar igen mig efter en lång lekstund med Jamie och gå stolen. Han har fått upp turbo fart och jag hinner nästan inte med :)
Nu får vi skaffa skydd till trappan och flygeln eftersom han kommer precis i höjd att slå i huvudet. Det skulle jag inte klara av. Att han rullar iväg och slår sig innan jag kommer fram. Hemska tanke!
Regnet bara öser ner och det blir till att orka vara inne hela dagen.
Just nu sover Jamie en liten stund och då passar jag på att skriva några rader.
Måste hinna plugga låtarna till Drifters nya album också. Ska bli så spännande att få kliva in i studion igen. Låtvalen känns jätte bra och vi har många fina och roliga original och cover låtar igen.
Ja, det är mycket hela tiden.
Men det är ju det som är kul. Lite svårare att hinna med allt nu när man har barn. Allt tar längre tid, och tid finns inte längre som förut. Men någonstans på vägen får man ihop det ändå på något vis. Fråga mig inte hur, för jag vet inte själv!
Det är inte lika väl städat i huset som förr, där märks det att det är mindre med tid.
Man träffar inte sina vänner lika ofta, där märks det att det är mindre med tid.
Man är inte lika "piffad" som vanligt, där märks det att det är mindre med tid.
Man hänger inte med nyheterna som förr, där märks det att det är mindre med tid.
Inte heller hänger man med i tv serien jag brukar följa............
Men vad gör det? Det är ju inte mindre med tid, för det är fortfarande 24 timmar om dygnet. Men man måste ju prioritera sitt barn.
Barn tar massor med tid. Mer än jag kunnat ana.
Ja, visst förstod jag att det är 24 timmars pass att sköta ett barn, men ändå så blev jag paff när jag märkte att man knappt hinner gå på toaletten själv.
Så det krävs planering, trots att den jämt spricker!!!! Hiiihihi.....
Men tiden är ju Jamie. Han är ju till och med vår framtid!
Jag får plugga låtarna på kvällarna och sen lägga texterna under kudden, för det sägs att man lär sig fortare då. Sova på texterna....
Det är ju rätt bra i och för sig, för då finns dom nära till hands att plocka fram och öva lite när jag ammar mellan sov timmarna! Man får hitta på lite olika "trix" för att vinna några minuter.
Men det är värt allt. Värt varenda liten hundra dels sekund, värt varje litet öre. Det är det som är så häftigt. Man får en helt ny vardag, ett nytt liv samma sekund som barnet föds. Underbart! Jag älskar mitt nya liv med Linus, Jamie och Drifters så klart.
Tjo Ho..... :)2 kommentarer:

  1. Jag blir så rörd när jag läser om din fina lilla familj. Och dessa fina tankar om din mamma och hur bekymrad du är över hennes sjukdom.Du verkar vara en sån fin dotter. Men trots allt har du ork att bjuda på dig själv på spelningarna. Sist jag såg dig var i Sandhem där du under pausen tog dig tid till dina fans. Det syns att du älskar ditt jobb. Jag önskar verkligen att det går bra för din mamma. Livet är hårt ibland med mycket prövningar. Jag tycker du är en helt fantastisk mamma och dotter. Vi ses på Skälby loge på fredag där vi skall dansa och njuta av er musik. Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Hej du goa mamma Erica! Va härligt det är att läsa hur lycklig du är i din nya roll som mamma till Jamie och som sambo med Linus. Ta ut allt fint du skrivit till Jamie. Klistra in i en bok eller nåt annat så han kan läsa det när han blir lite större. Min dotter skrev ner allt roligt hennes dotter sa under de första åren. Ibland tar dom fram det och läser och skrattar så de kiknar. Jag fick får jag lov tidningen idag. Va kul att se artikeln om er Erika. Va bra att du struntar i städningen ibland. Må så gott och krama grabbarna och pussa Jamie från mig. Kram ninni a

    SvaraRadera