söndag 4 december 2011

Advent i huset!

Förra söndagen firade vi första advent med att baka Lusse bullar eller Lusse katter som dom också kallas.
Det var så himla mysigt att vi gjorde det alla tillsammans. 
Linus som faktiskt är gammal bagare trots sina 30 år fyllda och är idag brandman sen 6 år tillbaka. Så ni kan bara ana vilka super goda bullar vi tog ut från ugnen och provsmakade varma och ljuvliga! Längesen jag själv bakade till lucia. Det var säkert senast när jag var liten och bakade hemma i kyrkbyn med min underbara och saknade familj. 
Mamma var alltid så pysslig med oss men det var alltid syster yster som lärde sig allt och har tagit tillvara på det. 
Hon är lika bra som mormor och mamma på att laga mat, baka och pyssla. Men jag, jag kan inte ens laga mat med recept!!!!!
Fast jag måste våga erkänna att jag är bra på desserter på mitt sätt. Inget proffs alls, men jag gillar att baka goda kakor och pajer i alla fall.  
Det bästa av allt är att man får äta av de sen.... :)

Sen jag träffade Linus har jag lärt mig att laga vissa maträtter och han gillar de få, (som man kan räkna på en hand) rätter som mamma har lärt mig att få till bra på ett enkelt vis. 
Tack älskade Linus att du står ut! 
NU gäller det bara att gå snabb kurs innan det är när jag ska laga åt Jamie framöver. HJÄLP!
Han kommer att få sjöbjugg den stackarn och det är jag som är hemma på veckorna och ska servera honom flera gånger om dagen. Få se nu? Vad är det jag kan......???!!! Nej, det blir till att ta sig i kragen alltså. 
Men nu till våra lyxiga bullar. Kolla in ..... MUMS!
Jamie är nyfiken och gillar att baka med pappa. 
Här har vi provsmakat nybakade lusse katter och lite glögg.
Mysfaktorn är lika med HÖG!

I dag har vi firat andra advent i höstmörkret. Vi tog en lång promenad i Mellby skogen och var ute i en och en halv timma. Snön lyser med sin frånvaro och hade det inte varit för att jag repar Stads Lucian -11 så hade jag inte haft någon "Jul känsla" alls.
Det är ju bara att titta ut! 
Mörker, blåst, blött och kallt. Fast den som väntar på något gott. 
Egentligen vill jag bara ha snö för julens skull. Jag är inte så förtjust i vintern annars. Förutom de fina gnistrande bilderna man kan se i naturen, att man kan åka skidor och kasta snöboll. Då är det naturligtvis kul med snö. Men det här med att frysa, skotta, och halka omkring både när man kör bil och när man går. Det är inte riktigt min grej.
Nej, tacka vet jag sol och värme. 
Men jag är naturligtvis svag för våra fyra årstider. Att det fungerar på det sättet och alla fina färger, blommor och djur som hör till. Värmen kan man i bästa fall resa till. I alla fall ni som har semester på det viset.
Själv har jag inte rest till värmen sen 1999. Yes, på det viset är det. Jobb, jobb och jobb!
Men som ni vet älskar jag mitt jobb och klagar inte på det. Bara att det har varit så svårt för mig att få vara ledig när det är semester. Nej, då ska det sjungas i studio eller annat. Sånt är livet!
Det är bland det bästa jag vet att jobba i studio, men jag kan liksom inte fatta att det alltid ska infalla på min semester. MIN SEMESTER FÖR GUDS SKULL.  Är det inte meningen att man har semester för att ladda batterierna, fylla på med energi för att orka jobba så bra som möjligt igen en lång , lång period!
NU är jag där igen...... tjata, tjata och tjata! Det är jag det.....

Därför gör mig skogen och vår natur kring vår älskade gård, så gott. Tur att vi bor här på vårt smultronställe annars hade det gått åt pipsvängen totalt med att ladda och ta nya tag. Jag är så glad i huset  
och gården. Jag älskar det Linus gör här hemma för att det ska bli fint och praktiskt som möjligt.

Skogspromenaden idag var grymt mysig och Lilleman somnade direkt i sin nya åkpåse han fått av mormor. 
Förra sommaren gjorde man en utställning här mitt i skogen. Med ett piano, ljugar soffa, bandspelare som spelade musik och massor av andra saker. Endel av dessa finns kvar än som vi brukar gå förbi och titta på. 
Idag gick vi en lång runda och följde även hela el ljusspåret. Precis när vi stannade vagnen på grus gången hemma vaknade Jamie och vi gick in och lekte på lekmattan tillsammans. 
Bara att dra igen åkpåsen så är jag redo för skogen!

Jätte skönt ute......

Åh, vad gott jag somnade ......

Här är skogsmyran som är jätte stor....

Den blå soffan..........

Det ser ut som att skogen pyntar sig själv....

Det kan vara både spöklikt och vackert.
Jag älskar att fota för att behålla alla upplevelser och stunder i minnet. Skulle gärna vilja bli en bra fotograf i framtiden. I alla fall på amatör basis. Nu är man fritids fotograf eller nå´t! Men jag tycker det är skitkul och Jamie får ofta vara modell om jag inte fotar himmelen, djuren eller naturen. 

Linus gjorde de godaste italienska middagen som finns "Pasta Sal Siccia" och vi åt så det stod härliga till. Jamie drack saft i pip muggen. Det ni! Faktiskt har han gjort det i två dagar i rad nu. Det kanske kommer att bli bra det här till slut. 
När Jamie sov lite som han gör vid 18 eller 19 tiden så passade vi på att mysa framför tv:n en stund i nya soffan.  Jimmy och William hjälpte oss förra veckan att bära in den. Soffan har varit efterlängtad i flera långa väntande veckor. Nu får vi plats lite bättre när vi har främmande.
Det blev fotboll på schemat, ja alltså på tv:n så då passade jag på att hinna skriva här. Det gjorde mig gott. Har lite för ont om tid att skriva blogg, men jag gör det så fort jag får tillfälle så klart.
Nu är Jamie vaken igen, så det är hans tid. Då åker datorn av, annars leker han sönder den. Han älskar nämligen min dator. Men den är lite för viktig för mig för att han ska få använda som leksak vid 8 månader!
Har kollat på Baby proffsen som även har leksaker. Det finns laptops för barn. Fast har bara hittat från tre år och uppåt. Men det är ju lite inlärnings lekar på dom och det är väl därför. Det ser inte ut som om det är lösa små saker som är farliga. Så en sådan lite Nalle Puh eller en blå får det bli till min kära son. Bättre han leker med den än min som jag använder i jobb!
Vem vet , han kanske blir en riktig datahacker i framtiden! 


2 kommentarer:

 1. Jätte fina bilder du har lagt upp.

  Här ska du få ett litet tips för att göra de mer lättsamt att läsa din blogg.

  Dela upp texten i stycken så blir de mycke lättare att läsa. =)


  Ha en riktigt skön kväll
  Kram Cattis

  SvaraRadera
 2. Ja, Jag är ingen höjdare på att skriva i stycken. Fler som har sagt till. Jag lär mig väl med tiden..... :)

  SvaraRadera